Kriminalanställda åtalade för övervåld

Vid vissa ingripanden kan poliser och andra yrkespersoner inom säkerhetsområdet behöva använda våld för att avväpna en hotfull brottsling. Däremot finns det situationer då det använts otillåtet våld. Nu har två kriminalanställda blivit åtalade för övervåld.

639783-at-the-demonstration

I Metro kan vi läsa om att två anställda vid Kriminalvårdens nationella transportenhet blivit åtalade för övervåld när en man skulle utvisas från Sverige. Våldet ska ha varit oprovocerat enligt vittnen på plats, medan andra vittnen hävdar det motsatta. Misshandeln ska ha ägt rum på förvaret i Märsta i april förra året. En polis och de två åtalade männen skulle transportera en man till Arlanda flygplats för att mannen skulle utvisas. De åtalade ska ha brukat övervåld genom att slå och kasta mannen in i en vägg. Polisen tillbakavisar dock att man ska ha använt otillåtet våld.

Batong används endast i speciella situationer

Det är rätt ofta som vi nås av nyheten om poliser och andra säkerhetsanställda som brukat övervåld. Det är svårt att veta var gränsen går för när ett ingripande blir för fysiskt. Gör exempelvis den som ska omhändertas motstånd och blir farlig för sig själv eller omgivningen, har polisen befogenhet att vara mer fysisk. Läs mer. När det handlar om en situation då en brottsling försöker rymma från ett gripande får poliser däremot inte använda polisutrustning som batonger. Det får de endast använda ifall de blir fysiskt angripna av en person. Utrustningen är däremot ett väldigt bra hjälpmedel för poliser för att avväpna hotfulla situationer där människors liv kan vara på spel. Den här typen av utrustning kan poliser, väktare och ordningsvakter köpa från exempelvis Castle Security och läsa mer om här. Utrustningen får dock endast användas av dessa yrkesgrupper och man måste ha ett personligt tillstånd och specialutbildning för att bära dem på allmän plats.

Välj rätt elbolag

Det råder inga tvivel om att det ständigt råder heta diskussioner kring det här med att hitta rätt elbolag som passar en själv allra bäst. För man kan utan tvekan konstatera att det är svårt att hitta rätt i denna onekligen stora djungel av elleverantörer som finns där ute.

Faktum är att de har kommit att bli allt fler under de senaste åren, vilket ju bara gör det hela ännu svårare än vad det redan är. Förr i tiden så fanns det inte så mycket att välja mellan, men nu för tiden så ser allting annorlunda ut.

Helt plötsligt så är det mycket att ta ställning till, och det gäller att vara så påläst så möjligt.  Något som gemene man tyvärr inte tycks vara och just därför så struntar folk i att ta ställning överhuvudtaget. Allt fler måste alltså börja ta sig i kragen och läsa på lite om vilken typ av elleverantör man kan ha och var just den energin kommer ifrån. Detta kan komma att var mycket avgörande ur en miljöaspekt, och just därför så borde alla ta detta på stort allvar. Om alla gör det så kanske vi alla kan komma att bidra till att jordens klimat blir lite bättre i framtiden.

Snygga till Stockholm!

Att Stockholm är en av Europas vackraste städer kan vi nog alla hålla med om. För det är sällan man ser en storstad som är så grönskande och kulturell som vår huvudstad faktiskt är. Man kan alltså utan tvekan konstatera att turismen sannerligen kommer att fortsätta svepa in över Stockholms tullar, för vår stad verkar onekligen bara bli mer och mer populär.

Något som dock inte är lika populärt i denna stad är klotter och graffiti, som av någon anledning har kommit att sprida ut sig ordentligt runt om i hela staden. För även om just graffitti är något som faktiskt kan vara både snyggt och trendigt, är det mesta oftast ganska fult och allmänt otrevligt. Framförallt så klottras det på plaster och byggnader som minst av allt behöver det.

Stockholm skulle alltså utan tvekan behöva en ordentlig klottersanering, något som ju tyvärr är långt ifrån gratis. Stockholms stad vill onekligen mycket hellre lägga de pengarna på något annat än på att ta bort massa klotter ett gäng snorungar har kladdat dit. Men tur är det väl att det finns ett botemedel mot allt detta klotter. Vi får helt enkelt bara hoppas på att den trenden stagnerar inom kort. Annars får man nog börja ta till andra åtgärder mot klottret.

Så var siten äntligen uppe

Det har krävts en hel del slit för att lära sig använda det här systemet men nu finns det i alla fall en site uppe även om den är lite fattig på information. Förhoppningsvis går det snabbt och enkelt att fylla på i alla fall.