Spelmonopolet i Sverige

Trots att Svenska spel har spelmonopol i Sverige så finns det många privata spelbolag, inte minst online. Detta råder det delade meningar och många anser att spelmonopolet inte är ett monopol om andra företag också kan hålla i spel. Dessutom tycker många att de privata spelbolagen bidrar till ett ökat spelberoende hos befolkningen. Mindre spelbolag som driver spelsiter etcetera har inte samma ansvar för spelarna som Svenska spel har och många påstår därför att de inte håller koll på om en spelare ligger i riskzonen för spelberoende.

Självklart är det, precis som med andra beroenden, långt ifrån alla som riskerar att falla dit. De flesta klarar ju faktiskt av att spela, dricka eller äta godis utan att för den sakens skull bli beroende eller så en osund relation till spelandet, drickandet etcetera.

För många personer är onlinespelade en perfekt hobby och innebär inget mer än lite extra spänning och nöje i vardagen. Just att det är så lättillgängligt och att det alltid finns personer online som är redo att utmanas i ett spännande pokerspel. Bettson casino online är en av de mest populära spelsiterna på grund av sitt stora spelutbud samt god rykte. På Betsson finns det en rad olika spel som till exempel

•    Pokerspel
•    Roulette
•    Blackjack
•    Slotspel

Svenska Spel

Visste du att Svenska Spel är världens 7:e största pokerrum? Visste du att Svenska Spel lägger mer på marknadsföring i Sverige än de 3 nästkommande tillsammans? Svenska Spel är en av giganterna inom online poker trots att man bar accepterar svenska spelare och det gör genast att en del andra frågor poppar upp.

Om Svenska Spel finns av samma anledning som Systembolaget, att se till spelandet inte går överstyr jämfört med alkoholens begränsande är det då inte väldigt konstigt att de annonserar så ruskigt mycket? Om Svenska Spel å andra sidan i första hand finns för att tjäna pengar åt staten, vilket låter rimligare med tanke på hur de agerar, är inte då det extremt konstigt under en högerregering? Kan man vara på högra sidan av blockgränsen och samtidigt acceptera att en så här stor marknad är dominerad av en enda statlig jätte som dessutom har monopol?

Fram för fler oberoende aktörer inom poker och ner med Svenska Spel.

Tips för den här artikeln kommer från Poker Office, världens ledande pokermjukvara.