På vissa platser får man inte bryta traditionen

En man i Kina har arresterats, hans brott? Att ha bjudit in okända människor till sitt bröllop och betalat dem för att vara där – men vilken lag han har brutit emot är dock oklart.

”Enligt lokala medier i den kinesiska provinsen fattade brudens familj misstankar mot brudgummen, efter att alla hans vänner verkade känna honom mycket ytligt. När själva ceremonin började var inte brudgummens familj på plats och ”kuppen” kunde avslöjas.” läs mer.

11299533-close-up-of-lesbian-couple-with-champagne-glassesI Kina är det inte som här i Sverige när det kommer till hur traditionerna förändras, utan där ska det vara rätt och riktigt precis som det alltid har varit och så även när det kommer till vilka man bjuder till bröllopet. Det ska vara ens familj och vänner, annars blir man arresterad. Eller det är i alla fall vad en man nyligen blev. Men vad han arresterats för är ännu oklart. Som citatet ovan berättar om så var det brudens föräldrar som fattade misstankar mot mannen och anmälde honom.

Betalade 100 kronor ungefär

För att få gäster till sitt bröllop valde den kinesiska mannen alltså att betala sina gäster. Enligt uppgift till lokala medier i Kina ska till exempel bestmannen fått en hundralapp för att ställa upp. Men historien är dock något makaber, speciellt med tanke på att brudgummen och bruden faktiskt haft ett förhållande under tre års tid – så under dessa år måste hon alltså aldrig ha fått träffa hans släkt och vänner? Det förtäljer inte historien. Motivet bakom brudgummens handlande är inte fastställt och inte heller vilken kinesisk lag det är han ska ha brutit emot – men en sak är säker: På vissa platser får man inte bryta traditionen!